Cider

Min: €0 Max: €10

Cider Drinks is de maker van natuurlijke en traditionele cider. Wij zijn gevestigd op landgoed De Velhorst nabij het historische stadje Lochem in de Achterhoek. Onze cider wordt gemaakt van 100% appels. Er wordt geen concentraat, water of koolzuur aan toegevoegd. Ook worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen, sulfiet of andere chemische middelen gebruikt.

Appelcider, voor elke gelegenheid

Appelcider is mousserend, licht alcoholisch en bijzonder geschikt als welkomstdrankje bij recepties, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden.
Het is ook een origineel relatiegeschenk, cadeau, onderdeel van een geschenkenpakket, leuke attentie, aardige herinnering aan uw vakantie of lekker om mee te koken.
Maar cider is vooral bedoeld om het gehele jaar door van te genieten als aperitief, cocktail of dorstlessende verfrissing.

Ambachtelijk

Onze cider wordt op ambachtelijke en natuurlijke wijze gemaakt. We gebruiken hiervoor appels van (oud) Nederlandse -en Engelse appelrassen. Deze worden handmatig geselecteerd en geplukt.
Na de oogst worden de appels enige tijd in de buitenlucht bewaard om na te rijpen en wederom handmatig geselecteerd, gewassen en vermalen. Hierna vindt er een pulpgisting plaats waarna de vermalen appels tot sap worden geperst. Dit sap wordt gedurende de wintermaanden in een koele omgeving opgeslagen.
Door de langzame fermentatie ontwikkelt zich daar een cider met een zacht een laag alcoholpercentage. Door de cider over te hevelen wordt ze helder. In het voorjaar wordt de cider gebotteld waarna ze vanaf Koningsdag (en nog jaren erna) op dronk is.

Producten

Onze cider is het resultaat van een arbeidsintensief proces. Dit laat geen massaproductie toe. Wij maken daarom maar twee ciders. The Merry Apple Tree cider en Maya cider. Beide ciders zijn per jaargang slechts in beperkte oplage verkrijgbaar.

 


bewaaradvies

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »