Wijngoed Gelders Laren

Min: €0 Max: €55

Wijngoed Gelders Laren bestaat uit 2 hectare wijngaard met ca. 6.000 stokken verdeeld over 5 druivenrassen:
 
Regent
Pinotin
Cabertin
Solaris
Cabernet Blanc

Deze druivenrassen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw. Het oogstseizoen is gespreid, doordat de druivensoorten variëren in afrijpingsperiode (september-november). De Solaris wordt gevolgd door de Regent, Cabertin, Cabernet Blanc, Pinotin en tot slot - als het groeiseizoen het toelaat - het tweede deel van de Solaris, die na indroging en edele rotting geoogst wordt voor een edelzoete dessertwijn.

Wij richten ons op de druiventeelt, met alle aandacht voor een optimale kwaliteit. Zo wordt de wintersnoei uitsluitend handmatig gedaan, trosdunning toegepast (productiebeperking) en selectief geplukt. Dit zorgt er o.a. voor dat in het latere vinificatieproces minder toevoegingen hoeven te worden gedaan om een mooie wijn te maken. De verwerking van de druiven en botteling van de wijn wordt verzorgd door Neerlands Wijnmakerij in Bentelo. Een van Europa's grootste en meest moderne wijnfabrieken, die voor verschillende wijnboeren wijnen maakt, ieder onder eigen label.

De oppervlakte is goed te beheren met z'n tweeën. Buiten speciale gelegenheden, zoals wijnproeverijen en -presentaties, is Wijngoed Gelders Laren niet opengesteld voor publiek. Voor rondleidingen en arrangementen bevelen wij u Neerlands Wijnmakerij en wijngaard Hof van Twente in Bentelo van harte aan.

Coulisse wijnen

Wijngoed Gelders Laren is gelegen in het kenmerkende coulisselandschap van de Achterhoek.In 2014 hebben wij de regionale wijnlijn Coulisse geïntroduceerd: 

een prachtig product van eigen bodem. Wat lekker is hoeft niet van ver te komen!

Nederlandse kwaliteitswijnen


keurmerk

bewaaradvies

korting

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »