Nieuwsbrief Nummer 8


 

Beste uniqlekker-volger, 

Het mooie weer houdt nog even aan. Dus we kunnen nog even vorstelijk genieten, bijvoorbeeld bij “Kasteel Groeneveld” in Baarn. Komende zondag staat uniqlekker op deze TrotsMarkt. Heerlijke en eerlijke producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak.
Maandelijks is er ook altijd van alles te doen voor jong en oud. Naast een wandeling door de prachtige bossen en park is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader.

Er bestaat de mogelijkheid om iets te eten op de markt maar ook om iets lekkers mee te nemen voor thuis bij de borrel.
Een wijntje of een biologisch biertje zijn ook te nuttigen op de Trots. Je bent van harte welkom om onze (h)eerlijke producten hier te proeven.

Ten minste houdbaar tot? Verspil geen voedsel

In Nederland wordt jaarlijks voor ongeveer 4,4 miljard euro aan eten weggegooid, waarvan 2,4 miljard consumenten in de vuilnisbak gooien. Via voedselproducenten, de tussenhandel, de horeca en supermarkten belandt 2 miljard euro aan etenswaren in de verbrandingsovens. Supermarkten nemen hiervan ongeveer 300 tot 450 miljoen euro voor hun rekening. Gemiddeld blijft 1,5 procent van hun omzet onverkocht, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Gooi je producten dus niet achteloos weg als de THT-datum verstreken is.

Wellicht heeft u de afgelopen weken in de pers gelezen over nieuwe initiatieven op dit gebied (zie bijvoorbeeld de Volkskrant en NoFoodWasted). Daarom is ook uniqlekker.nl zijn eigen afdeling hiervoor begonnen. Op onze pagina Ten minste houdbaar tot? Verspil geen voedsel kun je producten die bijna hun officiële houdbaarheidsdatum overschreiden, kopen tegen zeer aantrekkelijke korting. Profiteer snel!

De activiteiten van al onze deelnemers kun je volgen op onze facebookpagina. 

Wij wensen je een smakelijke week! 

---

Vriendelijke groet,

Anno Müller

Keizersweg 79

7451 PH Holten

0548-855510

 

Als je de uniqlekker.nl nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, beantwoord dan gewoon dit bericht en we schrijven je uit.

Nieuwe abonnees voor de nieuwsbrief kunnen zich inschrijven op uniqlekker.nl of ons een email sturen.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »