Pavlova met aardbeiden & munt

Min: €0 Max: €5

Pavlova met aardbeiden & munt

Benodigdheden

150 ml vloeibaar eiwit (Van de Vis Eierspecialist) of 6 eiwitten

300 gram suiker

1 tl maizena

1 tl azijn

300 milliliter slagroom

300 gram aardbeien

3 of 4 takjes munt

Zo maak je pavlova met aardbeien & munt:

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt. Meng de maïzena met de azijn en meng het door het eiwitschuim. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen. Snijd de aardbeien in kwarten en versnipper de blaadjes munt. Wanneer de pavlova volledig is afgekoeld, kun je de slagroom over de pavlova verdelen. Verdeel hier de aardbeien over en bestrooi met wat stukjes munt en eventueel wat poedersuiker.


keurmerk

bewaaradvies

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »